Poznatom srpskom kriminalcu “Deksteru” doživotna kazna zatvora u Austriji

Poznatom srpskom kriminalcu “Deksteru” doživotna kazna zatvora u Austriji


Regionalni sud u Beču donio je presudu Dariju Đ., poznatom kao “Dekster”, državljaninu Srbije, osudivši ga na doživotnu kaznu zatvora. Presuda, međutim, nije pravosnažna.

Dario Đ. nije priznao krivicu niti u jednom trenutku tokom suđenja, a teretio se za čak 333 pojedinačna slučaja šverca i distribucije droge u Austriji. Poznat je i srpskom pravosuđu, gdje je služio kaznu zbog ubistva prije nego što je prešao u Austriju i preuzeo ključnu ulogu kao jedan od glavnih distributera droge u Beču.

Suđenje, koje je započelo u septembru, proteklo je pod strogim bezbjedonosnim mjerama, s kontinuiranim prisustvom šest naoružanih pripadnika sudskog obezbjeđenja. Dario Đ. je prokomentarisao da mu se sudi kao najvećem teroristi, naglašavajući ozbiljnost situacije.

Optužnica je obuhvatala oko 500 kilograma kokaina i heroina koji su krijumčareni u Austriju i distribuirani u periodu od 2020. do 2021. godine. Prema austrijskim medijima, Đ. je bio jedan od ključnih članova srpsko-crnogorske mafijaške grupe, koja je bila aktivna u švercu droge širom Austrije. Povezivan je i s poznatim narko grupama te crnogorskim klanovima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija