Poznat razlog ubistva Vanje (14), i otac među osumnjičenim

Poznat razlog ubistva Vanje (14), i otac među osumnjičenim


Dan nakon što su pronađena tijela djevojčice Vanje Đorđevske (14) i frizera iz Velesa, Pančea Ž. (74), dvije osobe koja naizgled nemaju nikakvu povezanost, cijeli region se digao na noge.

Nestanak Vanje prijavljen je 27. novembra, a makedonski MUP naveo je da je kidnapovana ispred svoje kuće na putu do škole oko 8 sati, kao i da je ubijena iz pištolja dva i po sata nakon otmice.

S druge strane, Panče se vodio kao nestao od 22. novembra, ali je porodica prijavila 24. novembra njegov nestanak, kao i nestanak njegovog automobila, koji je korišten za otmicu obje žrtve, a koji je potom pronađen zapaljen nadomak Skoplja. Njihova tijela pronađena su nedaleko jedno od drugog u okolini Skoplja, a kako tvrde iz MUP-a, motiv ubistva je koristoljublje.

Vanja Đ. je kidnapovana na putu do škole, a kao mogući motiv otmice navodi se otkup od njenih roditelja, prenijela je makedonska televizija Telma.

Njen nestanak je prijavljen u 7.35 sati, a ubijena je oko 10 sati istog dana. Postavlja se pitanje ako je motiv bila iznuda, kako niko od otmičara u tih sat i po vremena nije pozvao Vanjine roditelje i tražio novac. S druge strane, u javnosti se poteglo pitanje šta je otmičarima, ako je istina da je motiv bio novac, ukazivalo da Vanjini roditelji imaju novac, imajući u vidu da je njena majka izjavila da žive skromno i normalno.

Majka i otac prijavili nestanak u različita vremena

“Majka djevojčice je prijavila njen nestanak 27. novembra, u 8.35 sati, kada je pozvala broj hitne pomoći. Prijavama je potom proslijeđena nadležnim institucijama. Otac je pak, zvanično prijavio nestanak tek u 11 časova, u policijskoj stanici”, saopštio je MUP Sjeverne Makedonije.

U javnosti se odmah nakon što su se otkrili jezivi detalji zločina, poteglo pitanje zbog čega su roditelji nestanak kćerke prijavili u različito vrijeme, odnosno sa više od dva sata razlike. Mediji su tokom potrage pisali da je sve izgledalo kao majka i otac nemaju dobru komunikaciju, imajući u vidu dva upućena pozivima nadležnima, nezavisno jedan od drugog.

Osumnjičeni za ubistvo Vanje (14) objavljivao po Facebooku dok se tragalo za djevojčicom

On je jedan od petorice osumnjičenih za ubistvo Vanje, čije je tijelo pronađeno u okolini skopskog sela Orman. Istih pet osoba tereti se za ubistvo Vanje i frizera Pančea Žežovskog (74) iz Velesa, od kojih su tri u pritvoru, jedna je u bjekstvu u inostranstvu, a jedna privedena.

Velibor Manev, jedan od trojice uhapšenih za ubistvo 14-godišnje djevojčice Vanje Đorđevske (14), priznao je krivicu, saznaje „Skoplje1” iz izvora u istrazi.

Riječ je o osobi koja se družila sa Ljupčom Paleskim-Palcom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubistva. Palčo i Manev imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Velibor Manev, Vlatko Keshishev i Bore Videvski



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija