Naida (26) iz Sarajeva nije prošla na konkursu: “Džaba otac borac, džaba magistarski kad je sve namješteno”

Naida (26) iz Sarajeva nije prošla na konkursu: “Džaba otac borac, džaba magistarski kad je sve namješteno”


Redakciji portala Crna-Hronika javila se 26-godišnja djevojka iz Sarajeva Naida Dedović koja nije prošla na konkursu za posao u Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Naida je mlada magistrica zdravstvenih studija, a otac joj je bio pripadnik Armije Bosne i Hercegovine od 1991-1996. godine – piše Crna-Hronika.

Konkurs je bio otvoren 5.10.2023. godine na poziciju 1. Diplomirana medicinska sestra/tehničar – Dispanzer za predškolsku djecu – Centar za rani rast i razvod – 2 izvršioca.

Generalni direktor Abel Baltić obavijestio ju je 4.12.2023. godine da nije prošla na konkursu za poziciju diplomirana medicinska sestra/tehničar – dispanzer za predškolsku djecu. Isti taj Baltić povezan je sa namještanjem konkursa za vozača u Domu zdravlja u Sarajevu gdje je zaposlen Adnan Kalkan.

“Niko ti posao ne može dati osim Abela. Bog, Allah ti ne može pomoći osim Abela”, govorio je sredinom prošle godine Aldin Mehić na sastanku sa Adnanom Kalkanom.

Poslušajte kako se namješta konkurs u Domu zdravlja Sarajevo: “Bog ti ne može pomoći, samo Abel može”

26-godišnja djevojka iz Sarajeva Naida Dedović završila je kao 4. na spisku za posao. Kaže da je konkurs namješten te da je razočarana u zbog nepravde koju je doživjela. Umjesto da živi i radi u gradu u kojem je rođena, mlada Naida razmišlja o odlasku iz Bosne i Hercegovine.

Na konkursu koji je bio u Domu zdravlja KS objavljen 05.10.2023 sam predala za poziciju dipl. medicinsku sestru i za medicinsku sestru, komisija na usmenom dijelu ispitu je davala bodove ne kako znate nego “kako oni hoće”, jer njihov neko treba da bude primljen, komisija me oštetila za bodove.

U Domu zdravlja komisija na usmenom dijelu ispita iako sve znaš dobiješ bodove da ne bi mogao biti primljen. Koliko je toliko komisija regularno i pažljivo radila da su sva 3 člana komisije dala po 20 bodova djevojci koja nije ni bila na usmenom ispitu. Smiješno i tužno.

Osoba magistarski obrazovana ne može biti primljena da radi ni sa srednjom školom zbog koruptivne komisije na usmenom dijelu ispita, potpuno razočarenje sam doživljela.

Kako neću biti razočarana završila sam medicinsku školu, fakultet zdravstvenih studija pa magistrirala i na kraju zbog nepravedne komisije na usmenom dijelu koja ti umanji bodove da te ne bi primili ne možeš raditi ni kao medicinska sestra sa srednjom školom . Tuga života u BiH

Odlazak mi ostaje jedina opcija jer dok je ovakva komisija nikad neću dobiti posao. Džaba otac borac, džaba bodovi, fakulteti kad je sve namješteno u BiH” – izjavila je ogorčena 26-godišnja Naida Dedović za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija