Ni Kemal (21) nije prošao na konkursu: Zaposlili muškarca iz drugog grada koji će vozariti 1h do posla

Ni Kemal (21) nije prošao na konkursu: Zaposlili muškarca iz drugog grada koji će vozariti 1h do posla


ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o raspisale su konkurs za radno mjesto “pomoćni radnik” u podružnici “GMO Bosanski Petrovac” 1 izvršioc po Javnm oglasu broj 021-2750-2/23 od 02.11.2023. godine u radni odnos na nedređeno vrijeme.

Kako tvrdi porodica Kemala Ramića, 21-godišnjaka iz Bosanskog Petrovca, ovo je još jedan u nizu namještenih konkursa za posao u Bosni i Hercegovini.

“Tražio se pomoćni radnik u ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o u Bosanskom Petrovcu. Prijavio se moj sin Kemal. Prvo je bio sam na konkursu a onda je od jednom pojavio njegova konkurencija i to iz drugog grada.

Znači tražili su radnica da radi u Bosanskom Petrovcu a zaposlili radnika iz Bosanske Krupe koji će sad morati 53 kilometra vozariti da bi došao na posao a firma će to sve plaćati. Plus samo priložili na konkursu da je Kemalom otac 100% RVI i logoraš. Ni to nije pomoglo, stanka NES je reagovala i Kemal nije prošao” – izjavila je Jasna Ramić Kemalova majka za portal Crna-Hronika.

Naida (26) iz Sarajeva nije prošla na konkursu: “Džaba otac borac, džaba magistarski kad je sve namješteno”

“Kažem vam, sve je bilo ok pošto je Kemal bio jedini kandidat iz Bosankog Petrovca a oni primili radnika iz Bosanske Krupe. Morat će vozit 50-tak kilometara da dođe na posao. Dva sata će radniku trebati iz Bosanske Krupe da vozari do Bosanskog Petrovca dnevno kako bi došao na posao, osim ako ovaj konkurs nije namješten za fiktivno radno mjesto, kao radit će a neće raditi niko.

U Bosni i Hercegovini svaki dan nova nepravda i nelogičnosti na konkursima. I onda se pitaju zašto mladi odlaze.

Šta treba ja da radim? Traže radnike, prijavimo se i ne prođemo na konkursu. Neka ide u Njemačku, gore bar ovoga nema. Da smo i nas dvoje malo mlađi i mi bi išli s njim, šta ću nek se ne pati više. Boli nepravda” – izjavila je Kemalova majka za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija