Iz Opće bolnice demantovali: “Mujanović je raspoređena u sektor finansija te je dobila platu određenu ugovorom”

Iz Opće bolnice demantovali: “Mujanović je raspoređena u sektor finansija te je dobila platu određenu ugovorom”


Nakon objave portala Crna-Hronika pod nazivom Sjećate se pomoćnice direktora koja preko štele uvodi pacijente? Umjesto otkaza dobila unapređenje… 

Oglasili su se iz Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu koji žele demantovati navode navedenog članka. Kako kažu Larisa Mujanović nije unaprijeđena u šeficu odsjeka knjigovodstvo ove institucije.

Uprava Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, upućuje demanti vezano za spekulacije koje su se pojavile u medijima da je nekadašnja pomoćnica direktora , nakon nepriličnog ponašanja , napredovala i da joj je plaća čak povećana?

Izričito demantujemo ove navode jer je nakon provedenog disciplinskog postupka uposlenica smijenjena sa mjesta pomoćnika za ekonomske poslove i raspoređena je u sektor finansija u skladu sa svojom stručnom spremom , te je dobila platu određenu kolektivnim ugovorom.

Inače, dotična uposlenica je tužila Opću bolnicu i trenutno se vodi sudski spor . Opća bolnica, poštujući maksimalno odnos prema građanima, smatra, da je sve odluke donijela pravovremeno i ispravno, respektujući prije svega svoje pacijente, ali i prava radnika.

Naša generalna politika i opredjeljenje ostaje posvećenost i jednak tretman svih pacijenata i uposlenika.” – izjavili su iz Uprava Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo za portal Crna-Hronika.

Kao pomoćnica direktora imala je platu od 1.866,5 KM a sada dama prima 2.535,00 KM.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija