Bečarević objavio razgovore sa Vladom KS: Bit će vam malo 5 miliona za subvencioniranje stanova mladima

Bečarević objavio razgovore sa Vladom KS: Bit će vam malo 5 miliona za subvencioniranje stanova mladima


Bivši ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almir Bečarević oglasio se danas nakon objavljenog nacrta liste reda prvenstva kandidata za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo.

Ovo su imena mladih Sarajlija koji mogu dobiti novac za kupovinu stana

“Vlada KS se suočila sa problemom nedostatka novca za realizaciju javnog poziva za subvencioniranja mladih. O ovome sam još 5. novembra obavjestio sve članove Vlade i ukazao da će nedostajati novca. Što se tiče kriterija iste sam dostavio prije održavanja Vlade KS i tražio da svi pogledaju te kriterije i daju svoje mišljenje.

Niko, ali niko nije imao primjedbu i svi su se složili da se ukine kriterij od tri godine da morate imati prebivalište u KS. Svi su se složili iz razloga što su to tražili i pojedini zastupnici u KS, a i bile su primjedbe od institucija da je to diskriminirajući kriterij”, navodi Bečarević.

Također, desetina poziva je bilo i od aplikanata koji su izgubili pravo iz prethodnih godina, dodaje on, te je iz svih ovih razloga odlučeno da javni poziv bude dobro sačinjen i Vlada KS ga je jednoglasno usvojila.

“Sada kada novca nedostaje, a prvi premijer (Nihad Uk, op.a.) je to znao, sada ne valja ništa. Sada kada se neka influenserica javila i zloupotrijebila poziv je znak da ne valja ništa. Ne valja niti za onih preko 1.100 drugih, jer premijer to sada kaže, a digao je ruku na Vladi KS i bio sretan što smo prilagodili javni poziv zahtjevima svih”, ističe Bečarević te dodaje:

“Ovdje je problem nedostatak novca i problem sa premijerom što ne zna osigurati novac.

Bečarević je kao dokaz poslao i fotografije svojih poruka Vladi KS kako bi, ističe, usmjerio priču da se nađe novac.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija