Gazda mu nije dao da uđe u kafić, on mu lažno dojavio bombu

Gazda mu nije dao da uđe u kafić, on mu lažno dojavio bombu


Tužilaštvo ZDK podiglo je optužnicu protiv jednog mladića iz Žepča nakon što su otkrili da je lažno dojavio bombu u jednom lokalu, piše portal Crna Hronika.

U nastavku pročitajte optužnicu:

“Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. ZKP FBiH, p o d i ž e m

O P T U Ž N I C U

Protiv:

Mehić Imada, rođen 2002. godine u Zenici, neosuđivan,

dana 29.10.2022. godine oko 23,38 sati u Žepču, a nakon što je prethodno sa svojim prijateljima  S. A. i T. E. boravio u UO „…“ čiji je vlasnik Ć. T. i kada su napustili ovaj objekat jer je vlasnik to zatražio pošto su svi stolovi bili rezervisani, pa kada su ispred objekta navodno čuli da neko lice iz jedne grupe mladića glasno govori da će unijeti u objekat dvije bombe, udaljili se vozilom do benzinske  pumpe na magistralnom putu M-17 gdje su zaustavili vozilo, odakle je sa svog mobilnog telefona broj

… pozvao dežurnu službu Policijske stanice Žepče i dežurnom lažno prijavio, što je i htio, da je u

navedeni objekat koji se nalazi Ulici … bb, muška osoba unijela dvije bombe, iako nije vidio da taj mladić ima bombe i da ih je unio u navedeni ugostiteljski objekat i da je time svjestan da krivično djelo izazivanja opće opasnosti nije počinjeno, čime je počinio krivično djelo lažnog prijavljivanja iz člana 347. stav 4. KZ FBiH.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija