Zbog neprijavljivanja: Granična policija oduzela gotovinu od 30 hiljada dolara državljanima Bjelorusije

Zbog neprijavljivanja: Granična policija oduzela gotovinu od 30 hiljada dolara državljanima Bjelorusije


Uprava za indirektno oporezivanje u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa službenicima Granične policije, privremeno je oduzela 30.000 USD od državljana Bjelorusije na graničnom prijelazu Deleuša prema Crnoj Gori. Razlog oduzimanja novca bio je nedostatak prijave prilikom ulaska u BiH na graničnom prijelazu Rača.

Carinska služba najavljuje pojačane mjere nadzora nad prijenosom gotovine preko svih međunarodnih graničnih prijelaza te poziva sve koji prenose više od 20.000 KM da prijave carinskoj službi BiH. Obaveza prijavljivanja odnosi se i na vrijednosne papire, čekove i slično čija je vrijednost veća od 20.000 KM.

Prijave se podnose putem “Obrasca za prijavu gotovine,” a svako fizičko lice može popuniti obrazac elektronski ili na samom graničnom prijelazu. Obrazac sadrži podatke o podnositelju, vlasniku gotovine, predviđenom primatelju, iznosu i vrsti gotovine, porijeklu i namjeni, smjeru putovanja te prijevoznom sredstvu.

U cilju sprječavanja nelegalnih aktivnosti i poštivanja carinskih propisa, građani se pozivaju na saradnju s carinskim službama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija