Zgradu stare opštine Doboj zamijenit će poslovni objekat

Zgradu stare opštine Doboj zamijenit će poslovni objekat


Objekat stare opštine, nedavno srušen u Doboju, postao je predmet žustre debate na posljednjem ovogodišnjem zasjedanju lokalnog parlamenta. Rasprava se kretala od sentimentalizma do kapitalizma, s odbornicima koji su izrazili nezadovoljstvo odlukama vezanim uz gradnju novog poslovno-uslužnog objekta na mjestu srušenog.

Olivera Nedić, odbornica PDP-a, izrazila je svoje nezadovoljstvo i apelirala na potrebu preispitivanja odluka koje se tiču rušenja stare opštine. Gradonačelnik Boris Jerinić odgovorio je da gradnja doprinosi razvoju grada te da se moraju slijediti zakoni i podržati inicijative koje donose razvoj.

Rasprava je dosegla emotivne visine, s naglaskom na sentimentalnu vrijednost stare zgrade, dok su neki odbornici podržali gradonačelnika tvrdeći da je gradnja ključna za razvoj lokalne zajednice. Odbornica Nedić je također ukazala na važnost očuvanja duha grada, dok je gradonačelnik Jerinić naglasio da kapital ne poznaje granice.

Uz to, budžet za 2024. godinu u iznosu od nešto manje od 65 miliona KM također je bio predmet rasprave na zasjedanju lokalnog parlamenta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija