Na klizalištu u Mostaru maloljetnici zaustavljali djecu i pitali koje su vjere !?

Na klizalištu u Mostaru maloljetnici zaustavljali djecu i pitali koje su vjere !?


Sanel Kajan, zastupnik u Parlamentu FBIH, nerijetko se oglašava na svom facebook profilu komentarišući aktuelno društveno stanje, kako u Mostaru tako i u ostaku Bosne i Hercegovine.

I večeras je njegov status izazvao mnoštvo reakcija, gdje je otvoreno pozvao MUP HNK da se uključi u neprijatne i nimalo bezazlene scene koje su se danas dogodile na klizalištu.

Pozivam MUP HNK da osigura stalno prisustvo policije na klizalištu u Mostaru, kod Gimnazije, kao i zabavnim događajima koji predstoje.

Večeras je grupa 17-godišnjaka zaustavljala mlađe dečke koji su bili na klizalištu, uz pitanja koje su vjere i za koga navijaju. Također su im uzimali mobitele i otvarali galerije ne bi li vidjeli ono što im ne odgovara – i time započeli nešto što je moglo završiti tragično.

Policija mora biti prisutna na tim, nažalost, rizičnim mjestima i događajima. Svaki stanovnik Mostara treba se osjećati sigurno u bilo kojem njegovom dijelu, naselju ili ulici. Maltretiranje djece je nedopustivo”, kazao je Kajan, u čemu su ga podržali brojni pratioci iz ovog grada.

“Toliko o tome da će svi stanovnici grada Mostara moći uživati u zabavnim događajima koji se ovih dana nude..

Nažalost,nema se šta lijepo ni vidjeti osim grupa koje se kreću tražeći probleme…Policija će biti neophodna..Ničije dijete bez roditeljskog nadzora u zimskom gradu nije sigurno”, kazala je Lejla.

I Indira je prokomentarisala slično: “Ljuta sam i tužna u šta se pretvorio ovaj naš grad”!!!

“Užasno ali baš užasno imam sina od 11 god.i tako nedo dragi Allah da naleti na neke zlikovce zadojene nacionalizmom i vjerom koju nose iz kuće jer nisu bili ni u planu u ratu ni poslije rata, tek zinuli na svijet i glume neke fanatkie samo kažem ne daj Bože da mi dodje dijete uplakano kući radi ti huligana kunem se nebi dobro bilo nimalo, zato daj da svi učestujemo u tome nije bitna vjera daj da iskorijenimo taj fanatizam kad vidimo da ne okrećemo glavu”, samo su neki od komentara zabrinutih građana!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija