Ambiciozan projekt preuređenja zračne luke Mostar: Ulažu 100 hiljada KM

Ambiciozan projekt preuređenja zračne luke Mostar: Ulažu 100 hiljada KM


Zračna luka Mostar uskoro će proći temeljitu transformaciju kako bi se uskladila s najvišim standardima, povećala konkurentnost i postala atraktivnija destinacija za putnike. Radovi na ambicioznom projektu preuređenja već su započeli, a fokus je na prostornim promjenama, tehnološkim unapređenjima i estetskim inovacijama.

Marko Đuzel, direktor mostarske zračne luke, izjavio je za Klix.ba da je cilj ovog poduhvata stvoriti savremeni i privlačan ambijent, naglašavajući unapređenje iskustva putnika kao ključnu komponentu poboljšanja poslovanja.

“Vanjski radovi su već počeli, a cilj je zamijeniti komunistički izgled zgrade modernim i ugodnim prostorom. Unutrašnji radovi krenut će iza Nove godine, a uložit ćemo oko 100 tisuća KM u uređenje interijera i eksterijera, s suradnjom domaćih stručnjaka”, dodao je Đuzel.

Očekuje se da će obnova zgrade značajno pridonijeti vizualnom dojmu i poboljšati funkcionalnost prostora. Projekt bi trebao pozitivno utjecati na poslovanje, posebno s planiranim uvođenjem novih aviolinija, što će dodatno podići važnost mostarske zračne luke.

Nedavno je Zračna luka Mostar uspješno prošla nadzor Međunarodnog udruženja zračnih prijevoznika (IATA), čime je potvrđeno zadovoljavanje propisanih normi u radu zimske službe.

S obzirom na sve ove aktivnosti, mostarska zračna luka obećava putnicima savremeno iskustvo već prilikom sljedećeg dolaska.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija