Do kad će trajati ‘proljeće u decembru’: Sutra 19 stepeni

Do kad će trajati ‘proljeće u decembru’: Sutra 19 stepeni


Do kraja decembra očekuje nas nastavak neobično toplih temperatura, prema prognozi na stranici BH meteo. Ujedno, najavljuju da će januar donijeti promjene u vremenskim uslovima s mogućim padavinama i laganim padom temperatura.

Evo kratkog pregleda prognoze:

Nedjelja (24. decembar): Stabilno i pretežito sunčano vrijeme. U jutarnjim satima prohladno, a tokom dana ugodno toplo s dnevnim temperaturama između 11 i 19°C.

Ponedjeljak (25. decembar): Tradicionalno toplo s proljetnim ugođajem vremena. U jutarnjim satima prohladno s lokalnom maglom, a tokom dana većinom sunčano uz temperature između 12 i 20°C.

Utorak (26. decembar): U većem dijelu Hercegovine, jugozapadne i dijelom zapadne Bosne oblačno s lokalnom kišom. U ostatku zemlje sunčano s mogućim duljim zadržavanjem magle u kotlinama.

Prognoza predviđa slično vrijeme do kraja godine, ali oko Nove godine i na početku januara očekuje se postupena promjena s ulaskom u nestabilniji režim. Tokom januara, postoji mogućnost pada temperature i pojave padalvina.

Stručnjaci napominju da početak januara donosi naglo zagrijavanje stratosfere iznad polarnog kruga, što može utjecati na atmosferske prilike. Iako to ne znači nužno dolazak prave zime u regiju, povećava se mogućnost promjene vremenskih uslova.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija