Zaštitari morali udaljiti pijanog Denisa Buntića od Dejana Matića

Zaštitari morali udaljiti pijanog Denisa Buntića od Dejana Matića


Denis Buntić, bivši hrvatski rukometni reprezentativac kojeg je supruga prijavila za nasilje u porodici u alkoholiziranom stanju, snimljen je na Kupresu dok se s čašom u ruci penje na pozornicu tokom koncerta Dejana Matića i dobacuje bubnjaru. Na kraju je morao intervenirati zaštitar.

Snimka je nastala u subotu 30. decembra, na nastupu popularnog pjevača u sklopu Kupres Winter Festa.

“Nekoliko puta se pokušavao popeti na pozornicu i doći do Matića, a zaštitari su ga zaustavljali. Nije radio prevelike probleme, iako je bio pijan. To se sve događalo usred koncerta, oko 1.45 ujutro”, rekao je jedan od prisutnih.

Na snimci se vidi kako Buntić pruža ruku bubnjaru usred svirke, kako pokušava održati ravnotežu na pozornici te kako naposljetku do njega dolazi zaštitar i govori mu nešto na uho, a Buntić diže čašu u zrak i pjeva.

Podsjetimo, Buntića je supruga Klara još 22. septembra prijavila zbog nasilja u porodici. Prijavila ga je da ju je pretukao u kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Tokom pretresa kuće, policija mu je pronašla cijeli arsenal oružja, uključujući automatske puške i zolje. Svejedno, sud u Ljubuškom na kojem mu godinama radi majka, odlučio je da ne mora u pritvor.

Uprkos žalbama tužiteljstva, sud u Ljubuškom je ustrajao na tome da ne mora iza rešetaka, čak i nakon objavljivanja mučnog audiozapisa na kojem se čuje kako Buntić mlati suprugu. I dalje je na slobodi, a nedavno mu je ukinuta mjera svakodnevnog javljanja u policiju. Isti sud u Ljubuškom na kojem mu radi majka i koji je odlučio da ne mora u pritvor, donio je odluku o ukidanju ove mjere.

Snimak pogledajte OVDJE.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija