Zahiragić: Iznose neistine kako bi nanijeti štetu Mehmedagiću, imaju slabe dokaze

Zahiragić: Iznose neistine kako bi nanijeti štetu Mehmedagiću, imaju slabe dokaze


Suspendirani predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši šef OSA-e Osman Mehmedagić nalaze se u pritvoru državnog zatvora u Vojkovićima zbog afere “Prisluškivanje”.

Posljednjih dana bh. javnost trese novi skandal zbog suspendovanih policajaca, koji su razgovarali sa Mehmedagićem, ali i navodnim unošenjem telefona u ćeliju. Prvi čovjek zatvora u Vojkovićima je informaciju oko telefona demantovao.

“Ne znam šta pišu federalni mediji i otkud im ta informacija da je neko unio telefon u ćeliju Osmana Mehmedagića. Ja ta saznanja nemam”, rekao je Perković.

Policajac i komandir smjene su suspendovani, ali nema saznanja za telefon u Osmicinoj ćeliji

Odmah nakon ove informacije, reagovao je visokorangirani član SDA Haris Zahiragić.

Prema njegovim riječima, neki mediji prave neistine kako bi nanijeli štetu Mehmedagiću, jer za aferu imaju “slabe dokaze”.

Kako Crna Hronika saznaje, koliko Tužilaštvo ima sigurne dokaze, odbijena je nagodba sa jednim od njih dvojice, pretpostavlja se Debevecom.

Oglašavanje Zahiragića (SDA) prenosimo u cjelosti.

“Nakon što postaje sve očiglednije kako je predmet protiv Osmana Mehmedagića još jedna u nizu pravosudnih farsi, krenuli su u novi “medija plan”. Na neistini prave temu od mobitela koji mu je zatvorski čuvar navodno unio u pritvorsku ćeliju, te da je zbog toga suspendovan.

Međutim, ubrzo ih demanatuje direktor Zavoda u Vojkovićima, Siniša Perković, a koji je vrlo jasno rekao da je istina kako su jedan sudski policajac i komandir smjene suspendovani, ali da to nema veze sa Osmanom Mehmedagićem, te da nema saznanja da mu je policajac unio telefon u ćeliju.

Znači, još jedna u nizu medijskih neistina!

Tom neistinom dodatno žele u javnosti nanijeti štetu Mehmedagiću, ali i skrenuti priču sa očigledno slabih dokaza u ovom “nategnutom” procesu.

Zato moraju izmišljati nove afere i tamo gdje ih nema, a više nikako spominjati šta je prvobitni razlog hapšenja i određivanja pritvora bivšem direktoru OSA-a i aktuelnom predsjedniku Suda Bosne i Hercegovine?

Po već mnogo puta viđenom scenariju – kad nemaju šta drugo, onda pričaju i pišu o novim fabrikovanim aferama, sve to s bombastičnim naslovima.

Sve mi se više čini da je ovo poruka svima, ne o tome kako nema nikoga ko je iznad zakona – što bi bila dobra poruka za ovo društvo ma o kome da se radi – nego baš suprotno, kako nema nikoga ko je siguran od onih koji ruše državu i domaćih izdajnike koji im u tome pomažu.

Posebno nisu sigurni oni koji im se na tom putu destrukcije i izdaje na bilo koji način suprotstave.

I da, niste nas uplašili. Štaviše.

Jer jednostavno, od jačeg smo mi materijala i hrabriji nego što možete i zamisliti!”, napisao je Zahiragić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija