Aerodrom Sarajevo (ni)je priznao certifikate uposlenika EOL Petrola iz Hrvatske

Aerodrom Sarajevo (ni)je priznao certifikate uposlenika EOL Petrola iz Hrvatske


Slučaju koji se desio 2.1 u 14:50 na letu Sarajevo – Basel (BSL) kompanija Wizz Air A21N (HA-LVQ) izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama.

I pored najava da je Eol petrol jedan od snabdjevača na Sarajevskom aerodromu pali su na prvom ispitu. Za one koji ne znaju kačnjenje aviona u avijaciji je ravno ozbiljnoj prijetnji po odvijanje avio saobraćaja na jednom aerodromu.

“Osim kašnjenja od skoro 2h od strane Eol petrola, ozbiljno u pitanje je doveden i avio saobraćaj ostalih aviona, dovedena sigurnost snabdjevanja i pitanje i kontinuitet ispunjavanja obaveza aerodroma naspram avio kompanija i dobavljaca Eol petrola koji nije ispunio najmanje 2 ključne obaveze koje se rigorozno kaznjavaju i to: kačnjenje u točenju i neprisustvo uposlenika Eol petrola na aerodeomu.

Ovim činom je ozbiljno naručen integritet aerdoroma Sarajevo. Postavlja se pitanje ko će odgovarati za ovaj propust?

Skandal na aerodromu: Avion Wiz Air kasnio poletiti iz Sarajeva 2 sata zbog radnika EOL petrola

Portal Crna-Hronika donosi vam nastavak skandala kojeg su priredili uposlenici EOL petrola na sarajevskom aerodromu.

Analizirajući dokumente primljene od uposlenika EOL PETROLA za oko mi je zapalo nekoliko dokumenata koji su izdati na imena uposlenika EOL PETROL ( Odnosno podizvođača Delta Petrol), i to Certfikati/Uvjerenja izdata u drugoj državi.

(Centar za stručno osposobljavanje INA d.d.)

Ništa to ne bi bilo neobično, da nije istraženo i javnosti prezentirano da su Međunarodni aerodrom Sarajevo i Međunarodni aerodrom Tuzla ovlaštena preduzeća koja imaju sopstvene „ Školske centre za obuku radnika za opskrbu aviona gorivom “.

Presedan je u tome što se u posljednjih desetine godina obuka u BIH i za aerodrome u BiH upravo vršila u Školskim centrima za obuku naših aerodroma. Zašto je upravo sada kada se saznalo da EOL PETROL posluje i renta zemljište za rezervoar bez Upotrebne, Okolinške i vodne dozvole Aerodrom Sarajevo (ne) priznaje certifikate iz druge države umjesto da obuku kadrova vrši u svom centru.

Višestruki gubitak leži i u činjenici da Aerodrom Sarajevo ne izvrši obuku nije oprihodovao istu, ali ujedno je pod „ velom tajnosti“ (ni) je priznao certifikate/uvjerenja druge države.

Jel dozvoljeno? Vjerovatno jeste, ali…. zašto ne u NAŠEM CENTRU ZA OBUKU?

Hvala Selveru na dostavljenom certifikatu ( vidljivo da je bio lijep provod na obuci u Splitu, u susjednoj državi Hrvatskoj – kao da mi ne znamo obučiti kadar). Hvala i na ostalim dokumentima koje smo dobili od uposlenika EOL Petrola.” – izjavio je uposlenik sarajevskog aerodroma za portal Crna-Hronika


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija