Sarajevska policija uhapsila dvojicu mladića zbog posjedovanja droge. Jedan ima 20 a drugi 27 godina

Sarajevska policija uhapsila dvojicu mladića zbog posjedovanja droge. Jedan ima 20 a drugi 27 godina


Sarajevska policija svakodnevno vrši privođenje narkomana i dilera na području glavnog grada Bosne i Hercegovine. Poražavajuća informacija jeste da su to većinom mlade osobe koje službenici lišavaju slobode zbog posjedovanja droge piše Crna-Hronika.

“Sve više mladih konzumira narkotike”

Tokom jučerašnjeg dana službenici MUP-a Kantona Sarajevo priveli su dvojicu mladića zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/

Prvog su priveli u Vogošći a drugog u Centru.

Dana 04.01.2024. godine u 20,30 sati u ulici Nova cesta, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća lišili su slobode 27-godišnju P.Z. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/.

Prilikom pretresa kod nje je pronađeno i oduzeto pet paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

Dana 04.01.2024. godine u 23,20 sati u ulici Tahtali sokak, općina Centar Sarajevo, policijski službenici PU Centar lišili su slobode B.K., rođen 2002. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/.

Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O

baviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 22-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija