Podrška roditeljima iz Općine Novi Grad: Sve porodice s troje djece će dobiti 900 KM

Podrška roditeljima iz Općine Novi Grad: Sve porodice s troje djece će dobiti 900 KM


Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić, posjetio je porodicu Trnka koja nedavno dobila trojke – tri zdrave djevojčice. Mladi bračni par, Merima i Amar Trnka, sada ima četvero djece, a Efendić je izrazio čestitke na prinovi te im poželio sreću u odgajanju mališana.

Efendić je naglasio podršku Općine Novi Grad Sarajevo porodicama s više djece, ističući program dodjele jednokratne novčane pomoći za rođenje blizanaca, trećeg i svakog narednog djeteta. Također je najavio planove za pružanje mjesečne podrške od 75 KM porodicama s troje djece, što je mjera usmjerena ka podupiranju nataliteta.

“Od 2015. godine se provodi program dodjele jednokratne novčane pomoći za rođenje blizanaca, trećeg i svakog narednog djeteta, a u budžetu za 2024. godinu, osigurana su sredstva za jednokratnu podršku svim porodicama sa troje djece. Dakle, porodice sa troje djece će mjesečno od Općine primati po 75 KM, odnosno 900 KM za godinu”, rekao je Semir Efendić.

Načelnik Efendić naglasio je da je Općina Novi Grad Sarajevo jedina lokalna zajednica koja provodi takve oblike podrške natalitetu, te da se nada kako će i druge općine slijediti primjer.

Vesela majka, Merima, izrazila je zahvalnost načelniku i njegovim saradnicima te istakla značaj podrške koju pruža Općina. Porodica je trenutno posvećena malenim bebama, a Merima je posebno naglasila vrijednost podrške u ovoj fazi njihovog života.

Ova posjeta predstavlja još jedan korak u ostvarivanju ciljeva podrške natalitetu i porodicama s više djece na lokalnoj razini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija