Mlade Sarajlije pozivaju na proteste zbog subvencije od 4.800 KM: Obmanuli ste nas

Mlade Sarajlije pozivaju na proteste zbog subvencije od 4.800 KM: Obmanuli ste nas


Mlade Sarajlije danas su održale press konferenciju na kojoj su najavili proteste ispred zgrade Vlade KS. Mladi iz KS protestuju jer ih je vlast obmanula za subvencije za rješavanje stambenog pitanja.

Naime, trebali su dobiti 12.000 KM, a dobit će samo 4.800 KM.

“Mladi duhovi Kantona Sarajevo, zarobljeni u vrtlogu beskraja, dišu nad prazninom nadanja. Svaki korak ka domu, ka sopstvenom stvaranju, sputan je lancima nedostatka i nerazumijevanja. Cijene nekretnina sežu ka nevidljivim granicama, a podrška Vlade Kantona Sarajevo veličine zrna pijeska.

Dobrodošli svi, mladi i oni koji osećaju puls nepravde! Vrijeme je da naši glasovi postanu bujica koja ruši zidove nepravde!

Mladi građani Kantona Sarajevo izražavaju duboko nezadovoljstvo nedostatkom podrške Vlade u rješavanju stambenih problema, nakon što su najavljeni minimalni iznosi subvencija za kupovinu nekretnina.

Ove iznenađujuće vijesti dolaze nakon prethodnih obećanja o povećanju podrške, ali mladi su suočeni sa smanjenjem ili minimalnim promijenama.

U četvrtak, 11.01.2023. u 12h, ispred Vlade KS, uzdignimo svoje glasove i pokažimo našu odlučnost da nećemo stajati mirno dok naša budućnost biva uskraćena.

Ujedinjeni u našem zahtijevu za pravičnošću, zatražimo promijene! Naša snaga je u jedinstvu, naša snaga je u svakom koraku koji će odjeknuti kao zahtijev za boljim sutra!

Pokažimo da smo spremni boriti se za svoje snove i svoju budućnost! Dođite, pridružite se ovom pokretu, neka naši glasovi postanu simbol nade i promijena! Jer zajedno možemo napraviti razliku!, pozivaju mlade Sarajlije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija