Helez o kažnjavanju najviših oficira OSBiH: U konsultacijama sam sa najboljim pravnicima u BiH

Helez o kažnjavanju najviših oficira OSBiH: U konsultacijama sam sa najboljim pravnicima u BiH


U Banjoj Luci je sinoć organizovan prijem povodom neustavnog dana RS-a.

U javnost su procurile fotografije sa svečanog prijema na kojima su, između ostalog, i najviši oficiri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine: general Gojko Knežević koji bi trebao preuzeti komandu nad Oružanim snagama BiH, general Radovan Ilić, te brigadir Nebojša Bošnjak.

Prvi čovjek Oružanih snaga BiH na proslavi kod Dodika povodom 9. januara

U društvu s njima bio je i pukovnik Vojske Srbije Saša Nešić koji obavlja funkciju vojnog atašea u Ambasadi Srbije u Sarajevu.

Ranije je ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez za Hayat televiziju kazao kako će protiv svih onih koji iz Oružanih snaga budu dio ovog neustavnog dana, biti podignuta krivična i disciplinska odgovornost.

Danas je za Hayat kazao kako je u konsultacijama sa najboljim pravnicima u Bosni i Hercegovini.

“U konsultacijama sam sa najboljim pravnicima u Bosni i Hercegovini da vidimo šta je moguće uraditi, a da bude efekata. Također, pozivam ih sve da dođu do mene da iznesu sugestiju kojja bi učinila prijavu plodotvornijom”, poručio je Helez.

Podsjetimo, nedavno je pripadnik Oružanih snaga BiH S.R. iz Sokoca oslobođen od disciplinske odgovornosti da je prekršio etički kodeks učešćem na proslavi tzv. dana RS – 9. januara prošle godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija