Hapšenje 11 osoba zbog krađe i preprodaje luksuznih vozila

Hapšenje 11 osoba zbog krađe i preprodaje luksuznih vozila


U akciji koju su sproveli policijski službenici MUP-a RS, UKP-a i SBPOK-a, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšene su 11 osobe na teritoriji Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice. Osumnjičeni se terete za članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi, kao i za krivična djela prikrivanje, falsifikovanje isprava, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Prema navodima Tužilaštva, osumnjičeni su kao članovi organizovane kriminalne grupe tokom dužeg vremenskog perioda, od početka 2020. godine do hapšenja, izvršili više krivičnih djela krađe luksuznih vozila u zemljama Evropske unije. Ukradena vozila su potom prepravljana u unaprijed obezbijeđenim radionicama na teritoriji Srbije, gdje su im promijenjeni identifikacioni podaci, a zatim su bila prodavana.

U sklopu akcije, privremeno je oduzet značajan broj putničkih motornih vozila novije i visoke klase, uključujući luksuzne džipove. Tokom pretresa kuća, stanova i radionica osumnjičenih, pronađene su veće sume novca, dragocjenosti, autodijelovi, kao i falsifikovana prateća dokumentacija za vozila i registarske oznake.

Osumnjičeni organizatori i pripadnici kriminalne grupe su zadržani uz krivičnu prijavu i bit će saslušani pred Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija