Federacija – Krize nema, a blokada traje

Federacija – Krize nema, a blokada traje


Zastupnici Federalnog parlamenta iznijeli su danas svoje stajalište o mogućoj financijskoj blokadi Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), budući da Vlada FBiH nije poslala Nacrt budžeta za ovu godinu u parlamentarnu proceduru.

Većina zastupnika slaže se da trenutno ne prijeti financijska blokada, vjerujući da će oba doma Parlamenta odobriti privremeno financiranje do 1. februara.

Stavovi su izneseni tokom današnje sjednice, a očekuje se da će odluka o privremenom financiranju biti razmatrana na sjednici zakazanoj za 24. januara.

Zastupnik SDP-a BiH Elvir Karajbić naglasio je važnost izlaska iz trenutne krize u radu radnih tijela Parlamenta, dok je zastupnik SDA Mirsad Zaimović istaknuo nužnost funkcioniranja Parlamenta uprkos političkim nesuglasicama.

Predsjednik Kluba Naše stranke Mirsad Čamdžić izrazio je očekivanje otpora opozicije u deblokadi radnih tijela u narednim danima. Osvrćući se na trenutačnu situaciju, naglašeno je da je važno osigurati funkcionalnost ključnih komisija kako bi se izbjegle potencijalne blokade u imenovanjima i izborima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija