Iz RS pozivi Rami Isaku da kazni napadače na Srbe i simbole RS

Iz RS pozivi Rami Isaku da kazni napadače na Srbe i simbole RS


Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić pozvao je ministra unutrašnjih poslova FBiH Ramu Isaka da otkrije i kazni sve koji svakodnevno napadaju Srbe u tom entitetu.

“Dešavanja u FBiH, odnosno napadi na Srbe, Republiku Srpsku, njene simbole i zastavu, ali i jasno reći da je to svakodnevna pojava”, rekao je Kojić.

On je naglasio da, sa druge strane, svi koji se drznu da kažu da je Republika Srpska cjelovita, da je Srebrenica u Republici Srpskoj, bivaju izloženi uvredama, prijetnjama i pritiscima.

Kojić je rekao da traži hitan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom da bi ga lično upoznao o pritiscima koje trpe porodice srpskih žrtava u Srebrenici, ali i Podrinju.

“Zbog vrijeđanja posredstvom društvenih mreža podnio sam MUP-u Srpske, Policijskoj stanici Srebrenica, prijavu protiv Mehmedalije Bešića, koji se hvali da je savjetnik u federalnom MUP-u na čijem čelu je Ramo Isak”, istakao je Kojić.

Kojić je naveo da je Bešić iznio niz uvreda i laži na njegov račun, te da u tekstu pominje i sadašnjeg vozača Ćamila Durakovića /potpredsjednika Republike Srpske/ koji mu je prije 10 godina prijetio.

“Vjerujem da je Bešić instruisan ili od Isaka ili od Vahidina Nalića – Ćamilovog vozača, jer im smeta što govorim istinu o srpskom stradanju, činjenici da je Srebrenica u Republici Srpskoj. Dobro znamo da se Duraković, ali i federalni političari zalažu i vape za pomoć zapadnih ambasada da Srebrenica dobije poseban status”, naglasio je Kojić.

On je napomenuo da ovo nije prvi put da je primoran da uvrede i prijetnje prijavljuje policiji.

“Muslimani se po društvenim mrežama hvale kako šamaraju i presreću Srbe, a u medijima pričaju da su oni žrtve u Republici Srpskoj. Neće me zaplašiti, niti na bilo koji način obeshrabriti u mojoj borbi za dokazivanje istine, iako sam gotovo svakodnevno na meti prijetnji i uvreda. Nikada nisam nikoga vrijeđao, nikome nisam prijetio, iako je Duraković lagao da jesam zaposlenima Memorijalnog centra”, rekao je Kojić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija