Likvidacija Kenina Lukača: Murtović kaže da su mu prijetili prijatelji i porodica Mehmeda Ramića

Likvidacija Kenina Lukača: Murtović kaže da su mu prijetili prijatelji i porodica Mehmeda Ramića


Pred Kantonalnim sudom Sarajevo danas je nastavljeno suđenje za mafijašku likvidaciju Kenina Lukača u Sarajevu.

Podsjetimo, likvidacija se desila 20. januara 2022. godine, a osumnjičeni su Sead Adilović, Vedad Višnjić i Asmir Murtović.

Danas je u svoju odbranu svjedočio Asmir Murtović. Njemu je sutkinja Adisa Zahiragić pojasnila da, kako nije pod zakletvom, da može govoriti o svemu što smatraju da će im pomoći u odbrani pa i lagati.

Murtović je na početku rekao kako je do svega došlo zbog likvidacije Mehmeda Ramića, koji im je bio komšija.

“Moj brat je Adel Kabaš koji je osumnjičen za ubistvo Mehmeda Ramića. Ramići su naše komšije i prije svih ovih dešavanja bili smo s njima u dobrim odnosima. Između mene i njih nije bilo nesuglasica. Kenin Lukač je bio Ramićev prijatelj, bio je povučen i miran momak i s njim nije bilo problema”, kazao je Murtović.

Optuženi Murtović je odgovarajući na pitanja branioca Amira Hadžića ispričao da je nakon ubistva Ramića u decembru 2021. godine dobijao prijetnje od porodice i prijatelja ubijenog. Kazao je i da im je kuća kamenovana, te da im je Ramićev otac polomio kamere na kući. Optuženi je ispričao i da se odselio iz kuće kako bi ozbjegao susrete s Ramićima.

“Dobio sam informaciju da je plaćeno da me izranjavaju iz osvete. Rečeno mi je da se pripazim”, kazao je Murtović pri tome navodeći ime Ramićevog oca, javlja Avaz.

Deset dana prije likvidacije Kenina Lukača, Murtovića je pozvao vlasnik jednog kafića i rekao mu je da je Lukač dolazio s pištoljem i raspitivao se za njega.

“To sam prijavio policiji. Oni su obavili informativni razgovor s Keninom. Policija mi je rekla da to više neće raditi”, ispričao je Mutović.

Kobnog dana 20. januara 2022. godine opisao je susret s Keninom ispred restorana “Food Office” u Novoj Otoci kada je Kenin Lukač pokazujući poštolj tražio od njega da uđe u njegovo vozilo. Murtović je kazao da se prepao, te odbio da uđe u auto i vratio se restoran. O susretu je pričao s Adilovićem koji mu je kazao da ne ide kući sam i da će doći po njega.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija