Adna Helić vozila 108 km/h po centru Sarajeva, policija joj oduzela vozačku

Adna Helić vozila 108 km/h po centru Sarajeva, policija joj oduzela vozačku


Influenserica Adna Helić objavila je video jurnjave kroz Sarajevo, a centrom grada je vozila 108 km/h gdje je ograničenje 60 km/h.

Nakon objavljenog videa, oglasio se i ministar sarajevske policije koji je objasnio kakvu kaznu očekuje Helić.

“Želim istaći da je u slučaju A.H. koji je danas uznemirio javnost policija odmah reagovala, ispitala i utvrdila odgovornost, te je protiv prekršioca izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 60 dana i izdat prekršajni nalog u iznosu od 400 KM”, naveo je Admir Katica, ministar MUP-a KS.

MUP Kantona Sarajevo, dodaje, intenzivno primjenjuje smjernice o poboljšanju sigurnosti u saobraćaju koje uključuju i pojačane preventivne i represivne mjere, povećan broj policijskih službenika na terenu, kao i pojačan rad Jedinice interventne policije i jedinice za bezbjednost saobraćaja.

“U ovoj godini obezbijedili smo i dodatnih 1,5 miliona maraka u budžetu za nabavku novih radarskih sistema kojima ćemo povećati sigurnost u saobraćaju i proširiti sistem stacionarnih i mobilnih radarskih uređaja na cestama u Kantonu Sarajevo. Na taj način ćemo efikasnije suzbijati i sankcionisati prekršaje u saobraćaju“, rekao Katica.

Podsjetimo, Helić je influenserica i kozmetičarka iz Sarajeva koju samo na Instagramu prati preko 180 hiljada ljudi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija