Stevandić upozorio Salkića: Mogao bi završiti kao Debevec i Mehmedagić

Stevandić upozorio Salkića: Mogao bi završiti kao Debevec i Mehmedagić


Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS, reagovao je na najavu Ramiza Salkića koji je rekao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika RS Milorada Dodika i saradnika zbog organizacije proslave neustavnog dana RS.

“Svako u RS ima pravo na iznošenje mišljenja jer smo demokratsko društvo, ali niko nema pravo da na sebe preuzima pravosudne funkcije i tako ruši ustavni poredak”, rekao je Stevandić za Srnu.

Stevandić je naglasio da će se u Republici Srpskoj i dalje slaviti važni praznici. Dodao je kako “Salkiću nije prvi put da prijeti Sudom i Tužilaštvom i to s nelegalnim Christianom Schmidtom.

Naveo je “da bi Salkić mogao proći kao predsjednik Suda Bosne i Hercegovine i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Ranko Debevec i Osman Mehmedagić, koji su u pritvoru zbog zloupotrebe položaja”.

“Oni su radili to što on sada radi, tako da je on bliži pritvoru nego bilo ko drugi. Ustavni poredak, stabilnost društva i proslava svih praznika u RS i dalje će vrijediti “, rekao je Stevandić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija