JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć pripao Našoj Stranci: “Uposlenici ne žele VD direktoricu”

JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć pripao Našoj Stranci: “Uposlenici ne žele VD direktoricu”


Redakciji portala Crna-Hronika javila se grupa uposlenika “JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Prim.dr. Silva Rizvanbegović” koja je ogorčena postupcima VD direktorice koja bi možda mogla postati i zvanična direktorica, ako “aminuju” političari iz Naše Stranke, jer kako saznajemo ovom sarajevskom političkom subjektu pripala je ova zdravstvena institucija.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

Obraćamo Vam se kao grupa uposlenika “JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Prim.dr. Silva Rizvanbegović”.

Povod za naše obraćanje jeste izbor direktora/ice, a prema našim informacijama Hitna Pomoć KS je pripala upravo Našoj Stranci.

Mi se zaista ne želimo direktno miješati, a pogotovo licitirati imenima, niti nam je to posao. Kao što možete pretpostaviti, većina nas se uopšte ne bavi politikom, niti imamo vremena za to od našeg napornog posla. Ono što želimo da kažemo jeste da se trenutni izbor VD Direktorica Jasna Husejinbegović – Musić pokazao kao jako LOŠ!

Navest ćemo sljedećih nekoliko primjera, kako bi vam približili probleme sa kojima se susrećemo.

Naime, VD direktorica Husejinbegović- Musić je naša dugogodišnja uposlenica, a kako to obično biva ona ima svoj krug ljudi, tj. svoj klan i te osobe su privilegovane. Direktorica jednostavno ne vlada materijom, tj. ne posjeduje rukovodeće vještine, slabo se snalazi po pitanju administracije, zatim organizatorske sposobnosti su joj itekako upitne itd…

Slučaj iz jula, kada je uposlenica Mirela Dilberović pokrala pacijenta nanio nam je nesagledivu štetu. Jednostavno smo devalvirali u narodu i sa pravom su građani bili ogorčeni ovim postupkom.

Uposlenik Hitne pomoći Sarajevo ukrao novac 80-godišnjoj starici dok su joj pružali prvu pomoć

Tada je direktorica slavodobitno izjavila kako za tu osobu više nema mjesta u Hitnoj Pomoći, što se na kraju ispostavilo kao neistina. I tim činom direktorica Husejinbegović – Musić je pokazala neznanje, te loše snalaženje u pravnim okvirima.

Sljedeći slučaj datira iz mjeseca novembra, gdje je naša ekipa pogriješila dijagnozu, te su moždani udar okarakterisali kao “upalu pluća”. Dakle bez ikakve sumnje, naša ekipa, prije svega doktorica je napravila veliki propust i načinila težu povredu radne obaveze.

Više o samom slučaj u linku ispod:

Na poziv da je pacijent imao moždani udar, dolaze medicinari i daju dijagnozu upala pluća?

Tu na scenu opet stupa direktorica Husejinbegović Musić, koja se javlja gospođi Belmi Tvrtković (roditelju pacijenta) i obećava joj da će uslijediti “kazna” za doktoricu. Disciplinski postupak je formalno proveden i kao što možete pretpostaviti sankcija je izostala jer se radi o doktorici koja je bliska direktorici.

Ogorčena Sarajka nakon što je najavili da će tužiti Hitnu pomoć dobila poruku da “ne talasa”

Još jedan slučaj koji pokazuje da u Hitnoj Pomoći nema čvrste ruke jeste presuda Kantonalnog Suda u Sarajevu (decembar 2023) gdje je Hitna Pomoć presuđena zbog “ćutanja administracije”, a u vezi slučaja Hastahana.

Bitno je istaći i to da je muž direktorice Jasne Husejinbegović- Musić također uposlenik Hitne Pomoći, pa sad možete pretpostaviti kako je raditi u Ustanovi gdje ima više klanova.

Da rezimiramo, mi se javnosti obraćamo i molimo za samo jednu stvar. Naša molba je da direktor/ica Hitne Pomoći bude osoba koja nije trenutni uposlenik Hitne Pomoći. Samo na taj način možemo svi biti tretirani jednako, odnosno prema našem radu i zalaganju.

Osoba koja dolazi “sa strane” bi uveliko podigla moral kod uposlenika, a izbjegli bi se mnogi problemi kad bi ta osoba bila prije svega dobar rukovodilac, a potom i čovjek.

U nadi da ćete nam izaći u susret,

Srdačno Vas pozdravljamo

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija