Smail Dautbegović iz Bugojna pretukao muškarca i pokušao i policajca: “Pokušao ga je udarati i rukama i nogama”

Smail Dautbegović iz Bugojna pretukao muškarca i pokušao i policajca: “Pokušao ga je udarati i rukama i nogama”


Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom u Bugojnu protiv Smajila Dautbegović zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti piše Crna-Hronika.

Optuženom se stavlja na teret da je dana 07.10.2022.godine, nasiljem te drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio građanski mir i pritom drugog lako tjelesno ozlijedio, tako što je u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,68 promila, prišao i fizički napao oštećenog Š. Z. koji je tom ulicom prolazio pjevajući i tom prilikom ga ničim izazvan zatvorenom pesnicom udario u predjelu glave te nanio mu laku tjelesnu ozljedu u vidu nagnječenja sa oguljotinom kože u području nosa, uslijed čega je oštećeni pao na tlo i nakratko izgubio svijest.

Dolaskom na mjesto događaja policijskih službenicka PS Donji Vakuf, isti je nakon upučenih psovki i prijetnji policijskim službenicima, fizički napao policijskog službenika A. H., u vršenju službene radnje.

On ga je zatvorenom pesnicom zamahnuo prema oštećenom A. H., u namjeri da istoga udari, pa kada se on uspio izmaknuti od udarca.

Osumnjičeni je svladan i stavljen pod nadzor gdje je priveden u službene prostorije PS Donji Vakuf, da bi i tada fizički napao policijskog službenika – oštećenog A. H. rukama i nogama, gdje je pritom opirući se, pocijepao mu majicu i potkošulju u koje je bio odjeven oštećeni A. H. usljed čega je oštećeni A. H. zadobio lake tjelesne ozljede u vidu trzajne ozljede vrata sa posljedicom ukočenosti vrata, nagnječenja sa oguljotinama kože u području prednje strane grudnog koša i nagnječenje u području desne natkoljenice

Podsjećamo Smajil Dautbegović se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija