Helez: Nepostojeće registarske tablice RS i nacionalistički vašar koji organizujete ima za cilj isprovocirati incident u Sarajevu

Helez: Nepostojeće registarske tablice RS i nacionalistički vašar koji organizujete ima za cilj isprovocirati incident u Sarajevu


Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović tvrdi da je napadnut u Sarajevu.

Napad se, navodno, desio jučer kada je krenuo iz Sarajeva prema Lukavici, a nakon što je podržao Milorada Dodika ispred Suda BiH.

Povodom ovog nemilog događaja oglasio se i ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Kategorički odbacujem insinuacije o tome da su, kako to kažu iz kabineta zamjenika ministra odbrane BiH Aleksandra Goganovića ”Helezovi sljedbenici” fizički napali moga zamjenika. Ja nemam sljedbenike, ne živimo u srednjem vijeku.

Moj rad i aktivnosti koje poduzimam podržavaju patriote ove države sa kojima dijelim isti cilj, a to je cjelovita Bosna i Hercegovina, vladavina prava, sloboda i jednakost za sve građane ove države na svakom njenom pedlju, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Pozivam nadležne institucije BiH da istraže navodni napad te o tome izvijeste javnost.

Nepostojeće registarske tablice RS i nacionalistički vašar koji se organizuje svaki put kad se treba održati ročište u Sudu BiH predsjedniku Rs Miloradu Dodiku imaju za cilj isprovocirati incident kako bi se Sarajevo prikazalo nesigurnim.

Pozivam sigurnosne agencije da osiguraju da se sudski procesi odvijaju bez pritiska i provokacija.

Krivične prijave koje namjeravam podnijeti danas u 11 sati Tužilaštvu BiH čine Milorada Dodika i šačicu podanika njegove antiustavne i secesionističke politike nervoznim i uplašenim.

Umjesto antiustavnog djelovanja, politike 90-tih i snova o otcjepljenju, okrenimo se euroatlanskim integracijama, ubrzanom ispunjavanju uslova za otpočinjanje pregovora sa EU za dobrobit svih građana u Bosni i Hercegovini.” – izjavio je Zukan Helez.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija