Haris Haračić se žalio Vrhovnom sudu FBiH jer je dobio 30. godina robije

Haris Haračić se žalio Vrhovnom sudu FBiH jer je dobio 30. godina robije


 

Dana 24.01.2024. godine u 11 h pred Vrhovnim sudom Federacije Bosne i Hercegovine zakazana je sjednica Vijeća na kojoj će se raspravljati po žalbama stranaka u postupku izjavljenih na prvostepenu presudu kojom je optuženi Haračić (Hajrudin) Haris proglašen krivim za kvalifikovani oblik ubistva i pokušaja ubistva koje se desilo u noći 23. decembar 2020. godine na području Općine Teočak piše Crna-Hronika.

Supružnici Džuzdanović su u ovom napadu zadobili 54 ubodne rane po cijelom tijelu kao i brojne druge povrede.

Od posljedica povređivanja sedamdesettrogodišnja Hajrija je preminula u UKC -u u Tuzli nekoliko sati nakon događaja, dok je njen suprug sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povređen, dvije sedmice nakon toga također preminuo.

Sudski proces je trajao više od dvije godnine i Kantonalni sud u Tuzli je 14. juna 2023. godine optuženom izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 30. godina.

Izricanju presude nije prisutvovao optuženi Haračić Haris kao ni njegov advokat Hećimović Bakir o čemu smo i pisali. Odbrana je izjavila žalbu po svim žalbenim osnovama, te sa stanovišta odbrane smatra da je prvostepena presuda zasnovana na bitnim povredama odredaba krivičnog postupka, te da je činjenično stanje u ovoj krivičnoj stvari pogrešno i nepotpuno utvrđeno, da je upravo optuženi Haračić Haris počinio navedena krivična djela što je i objavljeno na fb stranici advokatske kancelarije Hećimović Bakira.

Prema našim saznanjima, tužiteljica koja vodi ovaj postupak smatra da u toku vođenja postupka nije učinjena ni jedna bitna povreda odredaba krivičnog postupka kao i da navodi žalbe branilaca optuženog nisu prihvatljivi te predlaže da drugostepeni sud potvrdi presudu Kantonalnog suda u Tuzli.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija