(FOTO) Pogledajte kako Sudska policija zatvara parking prostore u Starom Gradu

(FOTO) Pogledajte kako Sudska policija zatvara parking prostore u Starom Gradu


Po odluci Federalne agencije za upravljanje nelegalno stečenom imovinom, a po nalogu Suda na području Općine Stari Grad danas je izvršeno pečaćenje zemljišta i parkinga povezanih za osumnjičenim u akciji “Start”.

Riječ je o predmetu u sklopu kojeg je uhapšen bivši načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić.

Posljednji od tri parkinga koji je danas zapečaćen je u vlasništvu “Plaza group” Elmedina Karišika u ulici Safveta bega- Bašagića.

POGLEDAJ GALERIJU

Prema informacijama “Avaza” pečate se tri parkinga na području ove općine, a koji se dovode u vezu sa predmetom “Start” u sklopu kojeg je uhapšen bivši načelnik ove općine Ibrahim Hadžibajrić.

Zatvoren je i parking sarajevskog političara koji je bio u stranci Ibrahima Hadžibajrića nakon čijeg hapšenja je prešao u Narod i Pravdu.

POGLEDAJ GALERIJU

Među lokacijama je i parking u naselju Kovači.

POGLEDAJ GALERIJU

Podsjetimo, Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik su uhapšeni u akciji ‘Start’. Tužilaštvo KS tereti ih za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja/ovlaštenja, pranje novca, primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija