U velikoj akciji MUP-a TK pronađene puške, droga, municija…

U velikoj akciji MUP-a TK pronađene puške, droga, municija…


Pripadnici MUP-a TK su u periodu od 22. do 24. januara izvršili pretrese na sedam lokacija i tom prilikom pronašli oružje, municiju i drogu.

Sve pronađene stvari se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela su izvršili pretrese na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: automatska puška sa 59 komada municije kalibra 7,62 mm, vazdušna puška s optičkim nišanom kalibra 4,5 mm, 408 komada municije različitog kalibra, 42 kom. puščane municije kalibra 12 mm, mačeta, određena količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti su privremeno izuzeti, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija