Uvedena nova linija Tuzla – Istanbul po cijeli od 99 KM

Uvedena nova linija Tuzla – Istanbul po cijeli od 99 KM


Međunarodni aerodrom Tuzla uspostavlja novu avioliniju za Istanbul. Aviokompanija Lumiwings prvi put će letjeti za Tursku.

Prvi let iz Tuzle za Istanbul planiran je za 5. mart ove godine.

Planirani letovi će se obavljati dva puta sedmično, utorkom i nedjeljom, a zainteresirani putnici već od danas na web stranici kompanije Lumiwings, mogu kupiti karte po promotivnoj cijeni od 51 euro u jednom smjeru.

Karta 51 euro u jednom smjeru.

Podsjećamo, uz novouspostavljenu liniju za Istanbul u Turskoj, tokom trenutno aktivnog zimskog reda letenja sa Međunarodnog aerodroma putnici mogu putovati i za Memmingen, Dortmund i Saarbrucken u Njemačkoj, Halmstad i Stockholm (Skavsta) u Švedskoj, Esbjerg u Danskoj, Maastricht u Holandiji te Basel (Mulhouse).

Prema informacijama sa MAT-a letovi na relaciji Tuzla – Istanbul mogli bi početi u martu. Do marta trebaju se utvrditi cijene karata, koliko će biti letova u toku sedmice i druge informacije od koristi za putnike.

Pored aktivnosti na uspostavi novih linija na MAT-u se intenzivno radi na pronalasku novčanih sredstava za ugradnju navigacionog sistema ILS CAT 3. Urađena je studija, a ako projekt bude implementiran na MAT će moći slijetati i polijetati evioni u uslovima minimalne vidljivosti.

Sisteme ILS CAT 3 u regionu imaju aerodromi u Beogradu i Zagrebu. Bosna i Hercegovina, generalno gledano, zbog magle ima probleme na svim aerodromima, a MAT je jedini aerodrom u BiH na koji se može postaviti navigacioni sistem ILS CAT 3.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija