Šta je zapravo lijek “Treana” kojim su kćerka i supruga trovali Sašu Kulišića

Šta je zapravo lijek “Treana” kojim su kćerka i supruga trovali Sašu Kulišića


Saša Kulišić, koji je početkom sedmice brutalno likvidiran u Doboju, duži vremenski period je trovan lijekom “Treana”, koji se može kupiti samo na recept, piše Srpska.info.

Prema saopštenju Okružnog suda u Doboju, njegova maloljetna kćerka (14) sumniči se da je kobne večeri u limunadu sipala ocu nekoliko izmrvljenih tableta.

Kako se navodi, ona je u večernjim satima pomiješala nekoliko Treana sa limunadom i dala ocu da popije, a lijekove joj je prethodno nabavila tetka, odnosno sestra njene majke i supruge žrtve, piše Srpska info.

Za nabavku ovog lijeka je obavezan recept s obzirom na to da je riječ o antipsihotiku koji se koristi u liječenju šizofrenije, bipolarnog poremećaja, te bolesti sa simptomima kao što su umišljanje da čujete, vidite ili osjećate stvari kojih nema, pogrešna uvjerenja, neobična sumnjičavost i slično.

Lijekovi ovog tipa mogu uzrokovati neobične pokrete uglavnom lica ili jezika. Veoma rijetko, lijekovi ovog tipa uzrokuju kombinaciju groznice, ubrzanog disanja, znojenje, ukočenost mišića i pospanost ili uspavanost. Primjećeno je i povećanje tjelesne mase prilikom primjene lijeka.

Podsjećamo, Andrei Kajganić (33) je označena kao glavni izvršilac teškog ubistva supruga Saše Kulišića (46), te joj prijeti kazna doživotnog zatvora.

Okružni sud u Doboju je u međuvremenu odredio jednomjesečni pritvor za Kajganić, te njenom saučesniku, ljubavniku i tinejdžeru Draženu Lazareviću (19).

U pritvoru je zbog saučesništva i starija kćerka (14) osumnjičene i žrtve, a koja se tereti da je svome ocu sipala lijekove u limunadu kako bi ga onesposobila da pruži otpor.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija