MUP KS: Sanja Vulić će biti kažnjena zbog bahatosti i nekulture

MUP KS: Sanja Vulić će biti kažnjena zbog bahatosti i nekulture


Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, nakon ispada zastupnice u Predstavničkom domu PSBiH Sanje Vulić pred Sudom BiH, izdao je saopćenje gdje je najavio da će joj biti uručen prekršajni nalog.

Divlja Sanja Vulić ponovo psovala: Ljudi, oni će nas sve pobiti na ovaj način. Je*em joj sve, da joj je*em!

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Psovke, uvrede, vrijeđanje institucija Bosne i Hercegovine i građana nećemo tolerisati. Pratimo, nadziremo i kontrolišemo svaki dolazak, ali ne dozvoljavamo udar na naše instutucije i prelazak “crvene linije”. Zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić pokazala je danas elementarno nepoštivanje institucija ove zemlje, naših građana, bahatost i nekulturu.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su danas narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem, zbog čega će Sanji Vulić biti uručen prekršajni nalog za koji je predviđena kazna u iznosu od 200-600 KM. Ovo je poruka svima koji ne poštuju zakone ove zemlje da će policija MUP-a Kantona Sarajevo spremno djelovati i omogućiti svima da uživaju zakonom zagarantovana prava, ali i snose posljedice za kršenje istih”, naveo je Katica.

Podsjetimo, Vulić je prvo izrazila nezadovoljstvo u Sarajevu zbog toga što im službenici Suda BiH nisu dali da uđu s obzirom na to da je sala puna.

“Sljedeći put ćemo ovdje dovesti 5.000 ljudi, pa je*em li vam mamu, vidjet ćete”, poručila je Vulić, a njena psovka se širi društvenim mrežama.

Nakon što je počelo ročište, Sanja Vulić je brzo izašla iz sudnice i ponovo napravila scenu, uz novi repertoar psovki.

“Krši ljudska prava, a priča o ljudskim pravima – je** je Murphy. Užas… Ovo nije demokratija, ovo nije država. Oni će nas sve pobiti na ovaj način. Morala sam izaći, bolje da izađemo, već da me istjeraju. Je**m joj sve, da joj je**m”. Bila je gospođa kadar SDA, došla za sudiju. Toliko o pravičnosti suda”, govorila je Vulić pred novinarima o sutkinji Seni Uzunović, koja će voditi predmet protiv Milorada Dodika.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija