Iz Turske u BiH deportovan Almir Serdarević, pao je zbog SKY aplikacije

Iz Turske u BiH deportovan Almir Serdarević, pao je zbog SKY aplikacije


Pravosudne institucije Turske izručile su Bosni i Hercegovini osumnjičenog Almira Serdarevića (49), koji je pod istragom u predmetu Tužilaštva BiH sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija.

“Ovaj osumnjičeni duže vremena je bio nedostupan pravosuđu BiH i boravio je u inostranstvu, te je za njim raspisana potjernica, nakon čega je radom Tužilaštva BiH i partnerskih institucija, lociran i identifikovan na području Turske, kada su inicirane aktivnosti za njegovo izručenje Bosni i Hercegovini”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon izručenja i preuzimanja osumnjičenog, u Sudu BiH je održano ročište povodom prijedloga za određivanje pritvora, na kojem je tužiteljka, kako je saopšteno, detaljno obrazložila prijedog za pritvor.

S obzirom da je predmet u fazi istrage, tužilaštvo u ovom trenutku ne može javnosti dati više detalja i informacija, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija