Porodilje u TK izlaze na proteste: “Stalno kasni porodiljska naknada, a od muževe plate ne možemo živjeti”

Porodilje u TK izlaze na proteste: “Stalno kasni porodiljska naknada, a od muževe plate ne možemo živjeti”


Redakciji portala Crna-Hronika javila se grupa nezadovoljnih porodilja iz Tuzlanskog kantona koja kaže da su nadležni zaboravili na njih, novac ne dobivaju na vrijeme, jednostavno da su im svi leđa okrenuli.

U državi Bosni i Hercegovini ne poštuju se žene porodilje, djeca niti bilo koja ugrožena skupina. Kad ostanemo trudne momentalno dobijamo otkaz, izgubimo sva prava iako uglove za rad nismo imale i nemamo nikakve.

Svima je dopušteno da rade s nama što oni misle da treba. Kad se porodimo čekamo riješenja i milion papira treba za porodiljsku naknadu, a ako imaš malo veće primanje od minimalne plate na doplatak zaboravi.

Mi žene uvijek nesto čekamo. Čekamo na porodiljske naknade dok ne usvoje budžet, a oni imaju nesuglasica uvijek.

Jedino nesuglasica nema kad su u pitanju njihove plate. Mi kao porodilje čekamo ove pare za svoju djecu da mogu kupit pelene, mlijeko i drugo jer je država takva da od muževe plate živit ne možemo.

Kad god smo tražile svoja prava dobile smo zatvorena vrata. Sve vrijeme šutimo i trpimo nepravdu kao jedna od najugroženijih skupina.

Mi žene se osjećamo ugroženo i poniženo u našoj zemlji i ovo je prešlo sve moguće mjere i javljam vam se u ime žena, da ćemo izaći na proteste i da niko više neće ovo trpjeti.

Dosta nam je šutnje i poniženja.

Lijep pozdrav od žena i djece iz Tuzlanskog kantona.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija