Kakva nam je 2024. do sada? Građani svakim dan sve više nesigurniji…

Kakva nam je 2024. do sada? Građani svakim dan sve više nesigurniji…


Crna serija tragedija i zločina u posljednje vrijeme potresa javnost u Bosni i Hercegovini.

Četiri ubistva, ranjavanje dvojice mladića, nesreća u lovu, samoubistvo i brojne nesreće u kojima su žrtve pješaci i pješakinje, epilog je posljednjih dešavanja u našoj domovini koji su punili stupce crne hronike.

Sve navedeno odigralo se u nepune dvije sedmice.

Istovremeno, nadležni, prije svega bh. policijske agencije, “bombarduju” nas statističkim podacima tvrdeći da je sigurnosna situacija – “zadovoljavajuća” piše Oslobođenje.
Policajac ubio ženu

Šta bi na to sve kazali sin i članovi porodice svirepo ubijene Amre Kahrimanović (52) iz Tuzle, koju je iz službenog pištolja sa više hitaca usmrtio tuzlanski policajac Elvis Ćustendil (51).

Ćustendil je osumnjičen da je, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene.

Nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Osumnjičenog su nedugo nakon događaja uhapsili pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK ispred zgrade u kojoj živi u Tuzli, a u međuvremenu mu je određen i pritvor.

Zločin je počinio dok je bio na godišnjem odmoru, kada su policajci dužni ostaviti službeno oružje u policiji, ali to se nije dogodilo.

Kako su ranije prezentovali iz Tužilaštva KS, Šuman se kretao iz suprotnog smjera i iza leđa prišao Penedeku i njegovim prijateljima nakon čega je uslijedila provokacija, a prouzrokovala je da dječaci otvore prozor i pitaju “u čemu je problem”.

Šuman je potom, bez ikakvog razloga, udario prijatelja Penedeka, vratio se i iz kasete svog vozila uzeo pištolj. Pogodio je Pendeka i usmrtio ga.

Pucnjava u centru Sarajeva

Krv u Sarajevu pala je nakon što je Adin Memić (23) iz Sarajeva iz vatrenog oružja ranio dvojicu 23-godišnjaka u ugostiteljskom objektu u ulici Džidžikovac, u centru Sarajeva.

Memić je ispalio više hitaca, čemu su svjedočila i oštećenja na portalima kafića pa je prava sreća da nije bilo mrtvih. Isti izvor tada nam je rekao da su hici ispaljeni iz – pištolja.

Nedugo nakon pucnjave MUP KS je raspisao potragu za napadačem, koji se sumnjičio za krivično djelo pokušaj ubistva, budući da je pobjegao. Uberzo je uhapšen i određen mu je pritvor.

Podsjetimo, jednom 23-godišnjaku konstatovane su lakše povrede u predjelu desne ruke, a drugom 23-godišnjaku su konstatovane teške povrede opasne po život i on je zadržan na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu.

Zločin u Doboju

Nažalost, ovo nisu bili jedini zločini, a ubistvo Saše Kulišića iz Doboja iznova je šokiralo bh. javnost.

Njegovo tijelo pronađeno je na izletištu Preslica, a ubistvo je detaljno isplanirano do te mjere da je žrtva prije zločina omamljena tabletama!

Ubrzo su uhapšeni Sašina supruga Andrea Kajganić i Dražen Lazarević (19), za kojeg se sumnja da je bio njen ljubavnik.

Na dan-dva prije ubistva, određena vrsta lijekova sipana je u vodu i limunadu, iz razloga da bi se što je više moguće oneosposobio i da ne bi mogao pružati otpor, rečeno je ranije iz dobojske policije.

Osumnjičeni su, kako navode iz policije, ušli u kuću 30. januara, noću, gdje je D. L. udario Kulišića, a potom su ga vezali trakom i kanapom i poslije toga su ga ubacili u gepek vozila iznajmljenog u Banjoj Luci.

U sve je bila umiješena i 14-godišnja kćerka Saše Kulišića, koja je osumnjičena za pomaganje u ubistvu oca! Osnovni sud u Doboju joj je odredio maloljetnički pritvor.

Ubistvo u Banjoj Luci

Ubistvo se dogodilo i u Banjoj Luci. Milica D. (31) osumnjičena je za ubistvo partnera Zvonimira Stefanovića (53).

Ona je prvo pozvala komšiju i rekla mu da dođe jer je njenom partneru navodno pozlilo. Kako navode, žrtva i osumnjičena žena su posljednjih nekoliko mjeseci živjeli zajedno u banjalučkom naselju Borik, gdje je i počinjen zločin.

U ovom slučaju, u svojstvu svjedoka, ispitan je i muškarac iz susjedne zgrade jer ga je pozvala osumnjičena Milica D, zbog čega je i došao u stan gdje je pronađeno Stefanovićevo tijelo.

Stefanović je, kako se sumnja, već tada bio mrtav. Međutim, oko njega nije bilo krvi te postoji mogućnost da je sve očišćeno kako bi se prikrio zločin.

Muškarac navodno prodrmao Stefanovića da ga pokuša probuditi, ali je uočio ranu i pozvao hitnu. Nažalost, ljekari mu nisu mogli pomoći i konstatovana je smrt. Budući da su u stanu zatečeni muškarac i žena, policija ih je odmah oboje privela radi istrage.

Međutim, svjedok je nakon ispitivanja pušten, dok je žena zadržana.

Upucao komšiju tokom lova

Žrtava je bilo i tokom lova. U naselju Brezovi Dani kod Maglaja u nedjelju je tokom lova ranjen lovac H. H. (47) iz obližnjeg sela Kopice.

Nesretnog lovca ranio je njegov komšija I. J. (59) te je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Ljekari su mu konstatirali teške i životno ugrožavajuće povrede.

Majda Ramić izvršila suicid: “Bila je policajka, GSS spasilac, fitnes trener, djevojka za primjer”

Samoubistvo policajke u Jablanici

Policajci u Hercegovini obavijeni su tugom, nakon što je njihova kolgica 42-godišnja M. R. ubila se ispred porodične kuće u Jablanici.

Portparol MUP-a HNK-a Ljudevit Marić je izjavio kako je samoubistvo izvršeno pištoljem.

Policiju je pozvala ženska osoba, najvjerovatnije majka. Odmah je alarmirana Hitna pomoć, međutim, dežurni ljekar je mogao samo konstatovati smrt.

Policajka je radila u Policijskoj upravi Konjic, a motiv zbog kojeg je izvršila samoubistvo nije poznat.

Nastradali i pješaci

Problemi nas nisu zaobišli ni u saobraćaju, a samo u februaru na području Sarajeva povrijeđeno je čak četvero pješaka i pješakinja.

Posljednja nesreća, u kojoj je povrijeđen maloljetnik, dogodila se u sarajevskom naselju Socijalno, nakon čega je nesavjesni vozač pobjegao.

Ubrzo je identifikovan i uhapšen. Radi se o S. L., državljaninu Albanije.

 

https://www.tiktok.com/@crnahronikainfo/video/7334097903297776901?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7241465432601937414


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija