Bivši rudar otvorio svoj rudnik uglja: Salih nudi dnevnicu od 200 KM

Bivši rudar otvorio svoj rudnik uglja: Salih nudi dnevnicu od 200 KM


Na opštini Zenica, bivši rudar Salih Doglod, poznat kao Luka, otvarrio je vlastiti rudnik uglja. Nakon 11 godina rada u zatvorenom rudniku Stranjani, odlučio je preuzeti kontrolu nad vlastitim životom te je podigao kredit kod banke kako bi ostvario svoj san.

Uprkos problemima s nedostatkom radne snage u regiji, Doglod uspješno upravlja svojim rudnikom, zapošljavajući desetak radnika koji solidno zarađuju.

Izazov predstavlja privlačenje radne snage, pa je ponudio primamljivu dnevnicu od 200 KM za 10 sati rada kako bi privukao iskusne kopače.

Područje između Tetova i Stranjana postalo je središte rudarske aktivnosti s desecima rudarskih jama u kojima radi stotine radnika.

S obzirom na zatvaranje mnogih rudnika, Doglod poziva vlasti da dodijele koncesije za iskopavanje uglja po povoljnim uslovima, pružajući priliku lokalnim privrednicima da održe tradiciju rudarstva i osiguraju radna mjesta.

Ovaj poduhvat predstavlja izvor opstanka za mnoge porodice, ali i pokazuje snagu pojedinca koji, uprkos izazovima, hrabro gradi svoju priču.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija