Bh. meteorolozi najavili snijeg na ovim područjima BiH

Bh. meteorolozi najavili snijeg na ovim područjima BiH


Hladna fronta je pred vratima. Za nekoliko sati donosi jaču kišu, lokalno praćenu grmljavinom sjeverozapadu i zapadu Bosne. Do jutarnjih sati i području Hercegovine.

Ovo su naveli na svojoj Facebook stranici iz BHMeteo.

“Padavina će sutra prolazno biti i u ostatku zemlje ali znatno manje u odnosu na zapadne i južne krajeve. Što istočnije to siromašnije, tako da bi dobar dio sjeveroistoka i istoka Bosne prošao uz mizernu količinu kiše.

Prognozirana količina padavina na sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini od 20 do 50 l/m2, uz lokalno jače pljuskove sa grmljavinom do oko 90 l/m2. U ostatku zemlje simbolične količine kiše.

Vjetar će u narednim satima postepeno jačati, sve do dolaska padavina. Sa dolaskom padavina, noćas najprije u Krajini a sutra tokom dana i u ostatku zemlje vjetar u postepenom slabljenju.

Sa dolaskom hladne fronte temperature u blažem padu. Sutra malo svježije nego danas, dovoljno za prolazno snijeg na višim planinama”, naveli su na stranici BHMeteo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija