Haris Zahiragić: Abdulah Skaka bio puno bolji menadžer

Haris Zahiragić: Abdulah Skaka bio puno bolji menadžer


Haris Zahiragić, potpredsjednik SDA i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, iznio je svoje stavove o ključnim pitanjima, uključujući evropski put Bosne i Hercegovine, nedavnu presudu protiv Fadila Novalića te pripreme za predstojeće lokalne izbore.

Jedna od ključnih tema razgovora bila je evropski put Bosne i Hercegovine, pri čemu je Zahiragić istaknuo u nedavnom intervjuu za Klix svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem. Smatra da su vlasti nedovoljno angažirane u procesu evropskih integracija te ističe paradoksalnu ulogu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, koji, prema njegovim riječima, otvara evropsku perspektivu zemlji putem posjeta Rusiji i Bjelorusiji.

Zahiragić je također kritizirao rad trenutne vlasti, ističući da je politički narod podijeljen, a da su vlasti doprinijele prodaji dostojanstva bošnjačkog naroda. Osuđuje postupke koje smatra kršenjem Ustava, poput imenovanja vlade bez glasa Refika Lende, čime su, prema njegovom mišljenju, politički narod Bošnjaka svedeni na skupinu.

Govoreći o presudi protiv Fadila Novalića, Zahiragić je izrazio uvjerenje da je taj proces bio montiran te da su mediji, ambasade i tužilaštvo, na čelu s Gordanom Tadić, nepravedno poslali nevinu osobu u zatvor. Smatra da je riječ o zulumu i izražava svoje nezadovoljstvo takvim pravosudnim postupcima.

Kada je riječ o lokalnim izborima, Zahiragić je najavio uvjerenje da će SDA pobijediti. Ističe da je spremna podržati kandidate drugih stranaka ako su kvalitetni te naglašava važnost pobjede nad trenutnom vlašću u Kantonu Sarajevo, koju naziva nukleusom problema.

U osvrtu na sigurnosnu situaciju u Sarajevu, Zahiragić iznosi zabrinutost zbog nereda na ulicama i mafijaških obračuna, ali kritizira nedostatak političke podrške policiji.

Intervju završava komentarima o radu gradonačelnice Benjamine Karić i drugim političkim akterima, uključujući Ramu Isaka, Irfana Čengića i prijavu protiv Ljubiše Ćosića.

Ovaj intervju pruža uvid u stajališta Harisa Zahiragića o trenutnim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini te odražava dinamičnu političku scenu i izazove s kojima se zemlja suočava.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija