MUP KS kaznio bahatog vozača koji je skupocjenim autom blokirao Udruženje slijepih KS

MUP KS kaznio bahatog vozača koji je skupocjenim autom blokirao Udruženje slijepih KS


Udruženje slijepih Sarajevo je jučer, 12. marta, objavilo fotografije automobila parkiranog na taktilnim vodilicama, a koji je blokirao ulaz u samo udruženje.

U objavi su naveli da se sa ovakvim problemima susreću svakodnevno. Oni su poruku uputili MUP-u KS i ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici.

Katica se oglasio dan nakon objave udruženja te poručio da od ljudi očekujemo da su empatični, da poštuju druge i posebno da pokažu senzibilitet prema osjetljivim kategorijama. Nažalost, to nije uvijek tako.

Bahati Sarajlija namjerno blokirao ulaz i stao na taktilne vodilice za slijepe i slabovidne osobe

“Prethodih dana upoznat sam sa primjerom nesavjesnog vozača koji je parkirao vozilo ispred ulaza u Udruženje slijepih KS, preko taktilnih vodilica koje im služe za lakše kretanje. To je nedopustivo”, rekao je Katica.

Ministar je naveo da je uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovala ovog počinioca i sankcionisala ga za počinjeni prekršaj, a počinilac prekršaja je prihvatio odgovornost.

“Naša policija će nastaviti dosljednu provedbu zakona sa posebnim osvrtom na osjetljive kategorije, ali istovremeno apelujem na vozače da pokažu senzibilitet prema svim osjetljivim kategorijama društva i da svojim neogovornim ponašanjem ne doprinose njihovoj dezorijentiranosti i težem snalaženju u prostoru”, istakao je na kraju Katica.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija