SNSD razmatra kandidaturu državnog ministra za gradonačelnika Banje Luke!

SNSD razmatra kandidaturu državnog ministra za gradonačelnika Banje Luke!


Srđan Amidžić, ministar finansija BiH i generalni sekretar SNSD-a, ozbiljno se razmatra kao potencijalni kandidat za ovu funkciju.

Ova odluka još nije konačna, ali se smatra ozbiljnom opcijom unutar stranačkih organa. Amidžić, kao mlad i obrazovan političar, privlači pažnju stranke koja želi vratiti funkciju gradonačelnika Banje Luke koju je na prošlim izborima osvojio Draško Stanivuković iz PDP-a.

Osim što se očekuje da bi Amidžić mogao privući širi spektar glasača, SNSD računa i na unutarstranačke sukobe u PDP-u te konfuzno stanje unutar opozicionih stranaka.

S obzirom na moguću kandidaturu Amidžića, postavlja se pitanje o promjeni na poziciji ministra finansija i trezora BiH. To bi bio treći ministar u ovom mandatu, nakon što je Amidžić zamijenio Zoranu Tegeltiju.

Unatoč potencijalnim koristima kandidature Amidžića, postoji i doza bojazni u SNSD-u.

Njegova kandidatura bi mogla pružiti partnerima u vlasti alat za političku ucjenu pri imenovanju novog ministra finansija BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija