Promocija 42. generacije polaznika Policijske akademije u Federaciji BiH: Federacija bogatija za 296 policajac

Promocija 42. generacije polaznika Policijske akademije u Federaciji BiH: Federacija bogatija za 296 policajac


U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova svečano je promovirana 42. generacija polaznika za čin “policajac”, čime je Federacija BiH postala bogatija za 296 novih policajaca.

Među njima se istakla Samra Mujkić, koja je proglašena najboljom kadetkinjom.

Na svečanosti su bili prisutni polaznici iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Posavskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10. Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak obraćao se novim policajcima, ističući važnost njihovog odabira da služe društvu i budu na strani zakona.

Isak je naglasio da će njihov posao biti izazovan, ali je izrazio uvjerenje da će ova generacija biti ponos države i naroda. Posebno je istaknuo važnost poštivanja zakona i jednakog postupanja prema svim građanima BiH.

Zahvaljujući rukovodiocima i stručnom kadru Policijske akademije FMUP-a, kao i pripadnicima kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, polaznici su dobili priliku za usavršavanje i stjecanje neophodnih vještina.

Samra Mujkić, najbolja kadetkinja, zahvalila se ministru Isaku na podršci i dodatnim edukacijama koje su im omogućile napredak. Istakla je svoju predanost stvaranju sigurnog okruženja za sve građane te spremnost da se suoče s izazovima i rješavaju ih na najbolji mogući način.

Na kraju svečanosti, prisutni su minutom šutnje odali počast polazniku Mikiću Saši iz Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona koji je tragično preminuo.

Svečanosti su prisustvovali brojni zvaničnici, uključujući premijera Federacije BiH, predstavnike Vlade FBiH, međunarodnih organizacija te članove zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, što je dodatno naglasilo važnost ovog događaja u zajednici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija