Foto: Avaz
Suđenje Arminu Berberoviću: Iskazi vještaka i doktora o povredama u saobraćajnoj nesreći

Suđenje Arminu Berberoviću: Iskazi vještaka i doktora o povredama u saobraćajnoj nesreći


Danas je nastavljen glavni pretres u suđenju Arminu Berberoviću pred vijećem Kantonalnog suda Sarajevo. Berberović se suočava s optužbama za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije mlade doktorice, Azra Spahić i Alma Suljić.

Na današnjem ročištu, sudski vještaci i doktori medicine, Emir Alić i Mirsad Dorić, iznijeli su svoje iskaze. Emir Alić je detaljno opisao povrede koje su doktorice Azra Spahić i Alma Suljić zadobile.

Prema njegovim riječima, Azra Spahić je smrtno stradala na licu mjesta, a uzrok smrti su bile teške tjelesne povrede, uključujući višestruke prijelome lobanje i vrata, kao i krvnu podlivenost u nekoliko ključnih dijelova tijela. Slično, i Alma Suljić je preminula od posljedica ozbiljnih povreda, uključujući teško oštećenje mozga koje je uzrokovalo smrtni ishod.

Drugi svjedok, Mirsad Dorić, pružio je detaljnu analizu povreda kod Alme Suljić. Istakao je da su povrede na mozgu bile fatalne i da su dovela do propadanja tkiva. Pored toga, oštećenja su se proširila i na druge vitalne organe poput pluća, bubrega, srca i slezene.

Ovi potresni iskazi svjedoče o težini saobraćajne nesreće i ozbiljnosti povreda koje su doktorice pretrpjele. Suđenje će nastaviti utvrđivati odgovornost i pravdu za izgubljeni život mladih medicinskih profesionalaca.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija