Cvijanović: Neizabrani stranac vraća BiH tri koraka unazad sa namjerom izazivanja haosa

Cvijanović: Neizabrani stranac vraća BiH tri koraka unazad sa namjerom izazivanja haosa


Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da Christian Schmidt nije visoki predstavnik, a sve i da jeste ne bi imao pravo da nameće odluke i mijenja zakone.

“Kada god predstavnici naroda u BiH naprave korak naprijed, Schmidt nas vrati tri unazad. Ovo je šamar demokratskom procesu i evropskom putu BiH, a šamarčina EU”, kaže Cvijanović, upitana da prokomentariše Schmidtovo “nametanje” izmjena Izbornog zakona u BiH.

Ona je istakla da je očigledno da Schmidt, zajedno sa svojim mentorima i nalogodavcima, diktatorskim odlukama svjesno urušava kredibilitet EU u BiH.

Cvijanović je rekla da je nečuveno da neizabrani stranac nameće odluke bilo kojoj članici UN, a posebno u zemlji koja je na pragu otpočinjanja pregovora sa EU.

“Ovo će za posljedicu imati dodatno usložnjavanje političke situacije u BiH, što je očigledno i bila Schmidtova zamisao. Namjera je izazvati haos i pokazati da dvije strane nisu BiH i EU”, istakla je Cvijanović.

Ona je navela da je poznato da BiH nema kredibilitet jer su ga uništili strani mešetari zadnjih decenija držeći BiH u statusu kolonije.

“Ali, oni koji upravljaju Schmidtom žele pokazati da je i EU njihova kolonija i, nažalost u tome su uspjeli i to ne štipkanjem i gurkanjem u bok li u leđa, već pesnicom u čelo. Toliko o euforiji i pregovaračkom statusu”, poručila je Cviijanović za Srnu.

Podsjetimo, Schmidt je danas nametnuo izmjene Izbornog zakona kojim će glasački listići biti elektronski skenirani, i zabranio je kandidovanje na izborima presuđenim ratnim zločincima.

Schmidt nametnuo izmjene Izbornog zakona, listići će biti elektronski skenirani



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija