Novi kvar na vodovodnoj mreži Sarajeva: Dio grada ponovo bez vode

Novi kvar na vodovodnoj mreži Sarajeva: Dio grada ponovo bez vode


Zbog novog kvara koji se pojavio u ulici Jukićeva, vodosnabdijevanje u brojnim dijelovima Sarajeva nije moguće, objavilo je kantonalno preduzeće Vodovod i kanalizacija (ViK).

Ekipe KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo već su na terenu i započele su sa popravkom kvara.

“Obzirom da se radi o glavnom transportnom cjevovodu DN 500, morat ćemo zatvoriti cjevovod što će rezultirati prekidom vodosnabdijevanja u naseljima: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska”, navode iz ViK-a.

Više informacija o obnovi vodosnabdijevanja bit će dostupno u popodnevnim satima.

Iz ViK-a su zamolili građane za strpljenje i razumijevanje.

Podsjećamo, jutros su iz Vodovoda i kanalizacije saopćili da su radovi na cjevovodu DN 700 za pravac pumpanja od Alipašinog mosta do Kobilje glave, zbog kojih je veći dio Sarajeva bio bez vode jučer, završeni.

“Završeni su radovi na uvezivanju dijela rekonstruiranog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac od Alipašinog mosta do Kobilje glave, koji su se odvijali na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, kao i radovi na popravci kvara na cjevovodu DN 500 u ulici Jukićeva”, saopćili su iz ViK-a.

Naglašeno je da je nakon završetka radova počelo postepeno puštanje vode u sistem.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija