Požar na Bjelašnici: Vatrogasci se bore protiv vatrene stihije uzrokovanje ljudskim faktorom

Požar na Bjelašnici: Vatrogasci se bore protiv vatrene stihije uzrokovanje ljudskim faktorom


Na planini Bjelašnici, u mjestu Ledići, izbila je velika požarna stihija koja je brzo zahvatila široku površinu.

U akciji su gašenja požara sudjeluju dvije vatrogasne ekipe, a prema riječima predsjednika Vatrogasnog društva Ilidža, Nijaza Imamovića, uzrok požara je, nažalost, ljudski faktor.

Informacija o požaru stigla je oko 15 sati, a brza reakcija vatrogasaca spriječila je širenje vatre prema obližnjem vikend naselju.

Iako su ekipe brzo stavile požar pod kontrolu, proces gašenja još uvijek traje. Velika površina pod vatrom zahtijeva pažljivu intervenciju kako bi se potpuno ugasila vatra i spriječilo ponovno buktanje.

Nijaz Imamović ističe da je jedan dodatni požar evidentiran u susjednom mjestu Dujmovići te da su oba slučaja rezultat ljudskog djelovanja. Vatrogasci su odmah obavijestili policiju o incidentu, a sada je prioritetno zaustavljanje širenja požara prema planini Igman.

Dok se vatrogasci bore s vatrenom stihijom, zajednica se nada da će situacija biti brzo stavljena pod kontrolu te da će šteta biti minimalna.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija