Novi tramvaj u Sarajevu već oštećen: Šteta najavio reakciju nadležnih

Novi tramvaj u Sarajevu već oštećen: Šteta najavio reakciju nadležnih


U samo pet dana nakon što su tri nova tramvaja puštena u saobraćaj u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u unutrašnjosti jednog od novih vozila pričinjena je šteta.

Kantonalni ministar saobraćaja, Adnan Šteta (SDP), izrazio je svoje ogorčenje nakon što je na jednom od novih tramvaja pronađeno urezano ime “Edo”, ocjenjujući taj čin kao ogromnu štetu koja pogađa sve građane.

“Edo je urezao ime u novom tramvaju i nanio ogromnu štetu svim građanima. Trebalo je pet dana da se prvi ovakav slučaj desi. Tužno i sramotno. Video snimci iz vozila i trenuci uništavanja imovine će biti ustupljeni institucijama na dalje postupanje i sankcionisanje,  izjavio je ministar.

Ovaj incident dobija dodatnu težinu imajući u vidu visoke troškove nabavke tramvaja. Prema riječima ministra, 15 novih vozila švicarskog proizvođača Stadler koštalo je ukupno 70 miliona KM, što znači da je svako pojedinačno vozilo procijenjeno na 4,6 miliona KM.

Podsjetimo, sredstva za nabavku osigurana su putem kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), što dodatno naglašava važnost očuvanja i zaštite javne imovine.

U cilju identifikacije počinioca i preduzimanja odgovarajućih mjera, ministar Šteta najavio je da će videosnimak trenutka vandalizma biti ustupljen nadležnim institucijama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija