Povećana opasnost od odrona: Upozorenje BIHAMK-a

Povećana opasnost od odrona: Upozorenje BIHAMK-a


BIHAMK upozorava na povećanu opasnost od odrona i ostale saobraćajne poteškoće uzrokovane kišom koja je padala tokom noći i nastavlja padati na pojedinim područjima. Vozačima se preporučuje oprezna vožnja s obzirom na mokar ili vlažan kolovoz.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na dionici Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj je usporen, vozeći se jednom trakom zbog kiše i mokrog kolovoza. Također, zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase voze jednom trakom, dok je saobraćaj za vozila iznad 12 tona obustavljen.

Radovi na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, rezultirali su obustavom saobraćaja na tom dijelu, s preusmjeravanjem na obilazni pravac. Slično, radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) su uzrokovali obustavu saobraćaja i preusmjeravanje na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Trenutno su u toku radovi na sanaciji mosta na planinskom prevoju Komar (Travnik-Donji Vakuf), pri čemu je saobraćaj regulisan semaforima uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi su također u toku na više magistralnih puteva, uključujući Jablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, te na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Povećan je promet vozila i primijećene su duge kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Gradina. Ipak, na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Vozačima se savjetuje dodatan oprez i poštovanje privremene signalizacije kako bi se izbjegle nezgode i olakšao protok saobraćaja u ovim trenucima povećane opasnosti od odrona i drugih saobraćajnih smetnji.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija