Neredi u Splitu: Napali policiju, bacali kamenje, baklje, boce

Neredi u Splitu: Napali policiju, bacali kamenje, baklje, boce


Nakon polufinalne utakmice SuperSport Hrvatskog kupa i pobjede Dinama protiv Hajduka 1:0 došlo je do navijačkih nereda u Splitu.

Oko Poljuda su se čuli topovski udari. Na istočnoj strani kod stadiona bacalo se kamenje i izbila je tučnjava, javlja Indexov novinar s terena. Divljanja je bilo i oko okolnih zgrada.

Navijači su u širem krugu Poljuda bacali baklje, kamenje, staklene boce i bengalke te napadali policiju i prevrtali kontejnere. Policija je uzvratila suzavcem.

Po gradu su gorjeli kontejneri. Područje oko Poljuda cijelo vrijeme nadlijeće helikopter. Navijače Dinama i igrače policija je još u 22:30 držala na stadionu.

Slobodna Dalmacija javlja da su navijači imali i letve te da je grupu njih kod stadiona uhapsila policija. Javljaju i da su sukobi navijača s policijom nastavljeni na Starom placu.

Letjele su ponovo baklje, boce i kamenje. Navijači su zapalili nekoliko kontejnera. Slučajni prolaznici su bježali. Policija je uspjela otjerati navijače dalje od stadiona, prema samom centru Splita.

Odmah nakon kraja utakmice dio navijača Hajduka utrčao je na travnjak Poljuda i krenuo prema igračima Dinama koji su slavili plasman u finale Kupa. Igrači su potrčali prema tunelu. Policija je odmah intervenisala i navijači su potjerani natrag na tribinu. Navijači Hajduka pritom su gađali BBB-e bakljama, letjele su i klupe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija